Bike Fit Tarieven

BIKE FIT TER BEPALING WELKE NIEUWE FIETS GESCHIKT IS: € 275

De meting duurt ongeveer 2½ a 3 uur en bestaat o.a. uit:

 • een intake gesprek.
 • een fysiek onderzoek op flexibiliteit, stabiliteit, anatomische kenmerken zoals beenlengteverschil, de stand van de voeten en bewegelijkheid.
 • de meting met het Guru Range of Right software en positie bepaling met de speciale Guru DFU Fit Bike.
 • mogelijkheid om verschillende zadels te testen en eventueel de druk op het zadel te bepalen via het Saddle Pressure Mapping systeem.
 • afstellen en aanpassen van de schoenplaatjes.
 • een korte uitleg hoe je zelf de data in het rapport kunt vertalen naar nieuwe fietsen.
 • een lijst met 5 tot 10 van de meest geschikte nieuwe fietsen en in welke maat deze dan passen.

Een bikefit / fietsmeting uitgevoerd met de Guru DFU Fit Bike en de Guru Range of Right motion capture software.

Bij aanschaf van een fiets > € 3000 wordt de gehele meting in mindering gebracht op de aanschafprijs van de fiets. Bij aanschaf van een fiets < € 2500 wordt geen verrekening van de bike fit verricht. Accessoires worden niet meegenomen in de prijs van de fiets.

Mocht je een race- of  triathlonfiets bij TRIPRO aanschaffen van € 2500 tot € 3000 dan wordt 50% van de meting in mindering gebracht op de aanschafprijs (n.v.t. bij fietsen die afgeprijsd zijn.) Tevens worden bij aflevering van de fiets de laatste details ‘gefinetuned.

Je ontvangt na de meting het uitgewerkte en persoonlijke digitale bike fit rapport via de email. Hierin krijg je de eventuele aandachtspunten van de fit sessie, je eigen fit-coördinaten, de afstelling van de fiets en een top 5 tot 10 van de best passende fietsen en maten. Onderaan de pagina vind je enkele voorbeeldpagina’s uit een fit rapport.

Wanneer je een fiets elders aanschaft, andere dealer of bijv. online, dan kunnen wij eventueel nog steeds de fiets aan de hand van de fitcoördinaten afstellen. Neem hierbij in acht dat dan het zadel van de meting gebruikt moet worden. De kosten hiervan bedragen € 100. Uitzonderingen hierop zijn een aantal superbikes zoals bijv. de Trek Speed Concept, de Cervelo P5 classic. Deze fietsen zij dusdanig van montage dat het soms veel meer werk is door de integrated constructie en prijs hiervan is dan afhankelijk van de hoeveelheid werk die nodig is.

BIKE FIT VOOR EEN EIGEN FIETS: € 250

De meting duurt ongeveer 2 a 2½ uur en bestaat o.a. uit

 • een intake gesprek
 • een fysiek onderzoek op flexibiliteit, stabiliteit, anatomische kenmerken zoals beenlengteverschil, de stand van de voeten en bewegelijkheid.
 • de meting met het Guru Range of Right software en positie bepaling met de speciale Guru DFU Fit Bike.
 • mogelijkheid om als extra optie a € 50 een zadeltest te boeken en bij aanschaf van een zadel wordt dan een korting van 50% op de zadeltest gehanteerd.
 • afstellen en aanpassen van de schoenplaatjes.
 • direct verwerken van kleine aanpassingen zijn inbegrepen zoals bijv. aanpassen van de juiste afmetingen van zadelhoogte, setback afstand tot aan remgreep of aerobar.

EXTRA FIETS(EN) TIJDENS 1 BIKE FITTING SESSIE:

Wanneer je een bike fit voor een nieuwe fiets afspreekt of je wilt 2 fietsen in één sessie afspreken dan ontvang  je een korting op het tarief van de tweede fiets.

De tweede fiets kost dan € 75 extra.  Bijvoorbeeld: je wilt een fit sessie afspreken om te bepalen welke nieuwe triathlonfiets en positie het meest optimaal zijn en het beste passen en je eigen racefiets meteen helemaal goed laten afstellen dan kom je totaal uit op € 350. Je fit sessie duurt dan ook ongeveer 3 a 3,5 uur.

Mocht je 2 x een nieuwe fiets willen laten aanmeten bijv. 1 x een triathlonfiets en 1 x een racefiets dan bedraagt de prijs van de extra fiets in dat geval € 175 i.p.v de normale € 275.

Dus je komt dan totaal op € 450 voor beide nieuwe fiets bepalingen en je ontvangt ook voor beide fietsen een apart rapport.

Heb je vragen dan kun je altijd contact opnemen met ons op 035-624547

boek hier je bike fit afspraak