Hoka One One Tracer

De Hoka One One Tracer is het nieuwste model in de Hoka collectie. Het is ook meteen de allerlichtste schoen die Hoka tot op heden heeft geproduceerd, maar het merk blijft trouw aan het bieden van een meer dan normale hoeveelheid demping. Natuurlijk heeft de Tracer niet de demping van bijvoorbeeld de Clifton, maar de Tracer is bedoeld als een schoen die je speciaal voor wedstrijden en een snelle training gebruikt naast een ‘normale’ trainingsschoen. Maar voor sommigen zal de schoen genoeg demping bieden om er ook langere afstanden mee te lopen.

Kenmerkend voor de Tracer is de smallere pasvorm dan die je gewend van Hoka. Voor de lopers en loopsters met een slankere voet zal dit model wat meer houvast en fit bieden zonder de extra inlegzool te hoeven gebruiken die soms in andere modellen nodig zal zijn.

Het gewicht van de schoenen bedraagt slechts 195 gram voor een herenmaat 42,5. Een ongelofelijk laag gewicht waarbij het bijna bizar is dat Hoka er toch nog zoveel demping in weet te stoppen. De demping is overigens wat actiever van gevoel dan van de Clifton en gaat meer richting die Huaka, hoewel deze laatste wel weer iets harder is. Eigenlijk zit de Tracer er wel heel erg mooi tussen in.

De Tracer heeft niet heel veel slijtzool en is bedoeld voor gebruik op de weg en zal zeker bij veel triathleten zeer populair gaan worden. Stop er een elastische veter in en je hebt een ultra lichte schoen met een meer dan normale hoeveelheid demping voor een lightweight trainer/racer, oftewel een Tracer.