Bike Fit Tarieven

BIKE FIT TER BEPALING WELKE NIEUWE FIETS GESCHIKT IS: € 285

De meting duurt ongeveer 2½ a 3 uur en bestaat o.a. uit:

 • een intake gesprek.
 • een fysiek onderzoek op flexibiliteit, stabiliteit, anatomische kenmerken zoals beenlengteverschil, de stand van de voeten en bewegelijkheid.
 • de meting met het Guru Range of Right software en positie bepaling met de speciale Guru DFU Fit Bike.
 • mogelijkheid om verschillende zadels te testen en eventueel de druk op het zadel te bepalen via het Saddle Pressure Mapping systeem.
 • afstellen en aanpassen van de schoenplaatjes.
 • een korte uitleg hoe je zelf de data in het rapport kunt vertalen naar nieuwe fietsen.
 • een lijst met 5 tot 10 van de meest geschikte nieuwe fietsen en in welke maat deze dan passen.

Een bikefit / fietsmeting uitgevoerd met de Guru DFU Fit Bike en de Guru Range of Right motion capture software.

Bij aanschaf van een fiets > € 5500 wordt de gehele meting in mindering gebracht op de aanschafprijs van de fiets (n.v.t. bij fietsen die afgeprijsd zijn.). Bij aanschaf van een fiets < € 3750 wordt geen verrekening van de bike fit verricht. Accessoires worden niet meegenomen in de prijs van de fiets.

Mocht je een race- of  triathlonfiets bij TRIPRO aanschaffen van € 3750 tot € 5500 dan wordt 50% van de meting in mindering gebracht op de aanschafprijs (n.v.t. bij fietsen die afgeprijsd zijn.) Tevens worden bij aflevering van de fiets de laatste details ‘gefinetuned.

Je ontvangt na de meting het uitgewerkte en persoonlijke digitale bike fit rapport via de email. Hierin krijg je de eventuele aandachtspunten van de fit sessie, je eigen fit-coördinaten, de afstelling van de fiets en een top 5 tot 10 van de best passende fietsen en maten. Onderaan de pagina vind je enkele voorbeeldpagina’s uit een fit rapport.

Wanneer je een fiets elders aanschaft, andere dealer of bijv. online, dan kunnen wij eventueel nog steeds de fiets aan de hand van de fitcoördinaten afstellen. Neem hierbij in acht dat dan het zadel van de meting gebruikt moet worden. De kosten hiervan bedragen € 100 (als versnellingen, kabels, e.d. losgehaald en opnieuw gemonteerd moeten worden zit daar een meerprijs voor het extra werk & materiaal aan vast.) Uitzonderingen hierop zijn een aantal superbikes zoals bijv. de Trek Speed Concept, de Cervelo P5 / P3X / PX, Canyon Speedmax CF SLX, etc. Deze fietsen zij dusdanig van montage dat het soms -enorm- veel meer werk is door de integrated constructie en prijs hiervan is dan afhankelijk van de hoeveelheid werk die er voor nodig is.

BIKE FIT VOOR EEN EIGEN FIETS: € 260

De meting duurt ongeveer 2 a 2½ uur en bestaat o.a. uit

 • een intake gesprek
 • een fysiek onderzoek op flexibiliteit, stabiliteit, anatomische kenmerken zoals beenlengteverschil, de stand van de voeten en bewegelijkheid.
 • de meting met het Guru Range of Right software en positie bepaling met de speciale Guru DFU Fit Bike.
 • mogelijkheid om als extra optie a € 55 een zadeltest te boeken
 • afstellen en aanpassen van de schoenplaatjes.
 • direct verwerken van kleine aanpassingen zijn inbegrepen zoals bijv. aanpassen van de juiste afmetingen van zadelhoogte, setback afstand tot aan remgreep of aerobar met een maximale tijdsduur van 30 minuten.
 • mocht er meer tijd nodig zijn om de fiets(en) af te stellen dan geldt er een meerprijs van € 25 per extra 30 min. en alleen wanneer dit tijd technisch na de bike fit mogelijk is. Dit kan gelden voor bijv.  sommige triathlon/racefietsen zoals de -Canyon Speedmax CF SLX/CFR, Trek Speed Concept, Felt IA series, etc.- De cockpit’s van dit type fietsen zit  dusdanig in elkaar dat het soms veel meer tijd kost.

CHECK UP FIT: € 125

  • Het kan zijn dat je na een periode van trainen en wennen, zeker als je net gestart bent met fietsen, je positioneel wat verbeteringen/aanpassingen kunt hebben. Voor deze aanpassingen hebben we de check-up fit sessie. Deze sessie duurt een uur en het betreft dan alleen voor de fiets die we al eerder hebben gefit. Je kunt gebruik maken van deze check-up fit tot max 2 jaar na de vorige fit van deze fiets.
   Kleine aanpassingen worden meteen gedaan, maar hou er rekening mee dat bij sommige triathlon/racefietsen -Canyon Speedmax CF SLX/CFR, Trek Speed Concept, Felt IA series, etc.- de cockpit dusdanig in elkaar zit dat veel meer tijd kost dit niet incl. de check-up fit zit. In dat geval wordt per extra 30 min € 50 gerekend.

EXTRA FIETS(EN) OF MEERDERE POSITIES TIJDENS 1 BIKE FITTING SESSIE:

Wanneer je een bike fit voor een nieuwe fiets afspreekt of je wilt 2 fietsen in één sessie afspreken dan ontvang  je een korting op het tarief van de tweede fiets.

De tweede fiets kost dan € 80 extra.  Bijvoorbeeld: je wilt een fit sessie afspreken om te bepalen welke nieuwe triathlonfiets en positie het meest optimaal zijn en het beste passen en je eigen racefiets meteen helemaal goed laten afstellen dan kom je totaal uit op € 365. Je fit sessie duurt dan ook langer, ongeveer 3 a 3,5 uur.

Mocht je 2 x een nieuwe fiets willen laten aanmeten bijv. 1 x een triathlonfiets en 1 x een racefiets dan bedraagt de prijs van de extra fiets in dat geval € 190 i.p.v de normale € 285.

Dus je komt dan totaal op € 475 voor beide nieuwe fiets bepalingen en je ontvangt ook voor beide fietsen een apart rapport.

Deze optie kies je ook wanneer je bijv. op 1 racefiets zowel de race- als de meest optimaal haalbare triathlonpositie wilt weten. Heb je een zadel dat niet comfortabel genoeg is dan heb je ook een zadeltest nodig. Deze optie kun je niet uit de kalender kiezen, maar kan wel worden geboekt. Neem hiervoor even van te voren contact met ons op zodat we het juiste tijdslot vrij maken.

Heb je vragen dan kun je altijd contact opnemen met ons op 035-624547

boek hier je bike fit afspraak