Coaching

TRIPRO Coaching is het platform waar wij onze jarenlange ervaring in de triathlonsport omzetten in de begeleiding van sporters en/of bedrijven samen met ervaren coaches.

Voor iedereen op elk niveau die op een gezonde en verantwoorde manier naar zijn of haar persoonlijke doel begeleid wil worden. Of dat nu je eerste Sprint triathlon is of een IRONMAN.

Bij TRIPRO coaching kennen wij 3 verschillende vormen van begeleiding.

  • Personalized Training Program
  • Level 1 Coaching
  • Level 2 Coaching

Elke vorm start altijd met een inspanningstest om jouw baseline te bepalen en met de juiste data van start te gaan.

Wil je een uitgebreide uitleg over training en waarom coaching een belangrijk onderdeel kan zijn om jou te helpen om je doel(en) te halen klik dan hier.

Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom training een interessant en complex samenspel is van de juiste trainingen op het juiste moment.

Business Coaching

Voor bedrijven hebben we Business Coaching programma’s. Wil je met een bedrijfsteam op een gezonde en verantwoorde manier deelnemen aan een triathlon? Neem dan contact met ons op 035-6245475 of stuur een email naar hilversum@tripro.nl en wij bellen je terug om het idee verder te bespreken.

Personalized Program

Intakegesprek

1x Inspanningstest duo fietsen/lopen met 25% korting

1 x Inspanningstest duo fietsen/lopen met 25% korting

1 x persoonlijk trainingsschema van max 28 weken op hartslag/power

deelname aan verschillende groepstrainingen

voorrang bij clinics

korting op sportvoeding

speciale deals op de teamkleding

direct teamlid

€ 65 p/4wkn

level 1 coaching

Intakegesprek

1 x Inspanningstest duo fietsen/lopen p/jr incl.*

1 x Inspanningstest duo fietsen/lopen met 50% korting*

trainingsprogramma per 3-4 weken

analyse van trainingsdata en aanpassingen aan het programma

korting op sportvoeding en deals op de teamkleding

gratis deelname aan teamevents

gratis toegang tot clinics

direct teamlid

€ 100 p/4 wkn

level 2 coaching

Intakegesprek

2 x Inspanningstest duo fietsen/lopen p/jr incl.*

1 x zwemanalyse bij aanvang*

trainingsprogramma per 1-2 weken

analyse van trainingsdata en aanpassingen aan het programma

korting op sportvoeding en deals op de teamkleding

gratis deelname aan teamevents

gratis toegang clinics

direct teamlid

€ 150 p/4wkn

Inspanningstesten

Al onze programma’s starten altijd met een inspanningstest ook wel een VO2max test genoemd. Wij maken gebruik van de beste apparatuur zoals de Cortex Metalyzer. Deze Cortex laat het toe om van elke stap tijdens je test de meest belangrijke data direct te lezen en te zien wat er bij welke intensiteit in jouw lichaam gebeurt. Bijv. bij welke intensiteit je vet en koolhydraatverbranding elkaar kruizen, hoe per stap je ademhalingsfrequentie is, hoeveel volume je gebruikt en nog veel meer belangrijke data.

Door middel van deze data wordt jouw trainingsprogramma uniek voor jou bepaald en met de juiste trainingszones in wattage en/of hartslag.

ons coaching team

JEROEN VAN GEELEN

MASTER COACH TRIATHLON

IRONMAN certified coach

Bike Fit specialist

Triathlonfiets Freak

37 jaar triathlon ervaring incl.

23 x hele triathlon

owner en founder of TRIPRO

niels VAN as

MASTER COACH TRIATHLON

CIOS Heereveen

Bachelor Sport & gezondheid

Fitness Trainer A & B

Gespecialiseerd in sportspecifieke krachttraining.& inspanningsfysiologie

Meervoudig hele triathlon finisher

Co-owner van ConnectFit Hoogeveen

Marloes vos

COACH TRIATHLON

IRONMAN certified coach

meervoudig LD triathlon finisher

van rolstoel naar LD triathlonfinisher

lees haar blogs op trikipedia.nl voor haar hele verhaal

COACHING IS DUUR?

Coaching kost inderdaad geld. Daar komen we niet onderuit. Maar een goede coach kan zijn/haar geld meer dan waard zijn. Triathlon is geen goedkope sport, zeker niet wanneer je het plan hebt opgevat om voor de langere afstanden zoals de halve en hele triathlon te gaan. Kijk naar alle materialen die je nodig hebt zoals je wetsuit, de zwembadtrainingen, je fiets en alle accessoires, je voeding, je inschrijfgelden en bovenal alle tijd en energie die je er in steekt. Zoveel effort gaat er in je voorbereiding zitten. Dan is de coaching eigenlijk in verhouding helemaal niet zo duur. De kennis en ervaring die een goede coach met zich meebrengt kunnen het pad naar jouw prestatie enorm veel makkelijker maken.

Ga er van uit dat een echt goede coach gemiddeld over 4 weken minstens een uur per week met jou en je schema bezig is. Alleen al met het teruglezen en analyseren van jouw trainingsdata via Trainingpeaks. Vaak is het zelfs nog meer dan dat ene uurtje omdat er na communicatie met elkaar in het schema wat moet worden aangepast. Dus een coach die bijvoorbeeld € 99 per 4 weken vraagt heeft een uurloon van € 25 waar alle belastingen en zijn of haar kosten nog vanaf gaan. En dat is echt niet teveel voor de arbeid en kennis die er in jouw voorbereiding wordt gestopt. Zeker niet als je dit in the big picture plaatst tussen al je andere kosten die je met triathlon maakt…..

De coaches met wie wij samenwerken hebben stuk voor stuk allemaal jarenlange ervaring in de triathlonsport, op verschillende niveaus en die goed begrijpen hoe je gezin, werk, social life en triathlon kunt combineren.

 

* wanneer je onverhoopt mocht besluiten om binnen 1 jaar te stoppen met de coaching dan worden de reeds gedane inspanningstesten en zwemanalyse alsnog berekend tegen het normale tarief van een losse inspanningstest. De zwemanalyse wordt verrekend met de laatste te betalen termijn van het jaar aan coaching. Je betaalt deze dus eerst tegen het normale coachee-tarief en wanneer je jaar coaching wordt volgemaakt wordt deze in de laatste termijn verrekend.