Duo ademgasanalyse test voor triathleten

Voor triathleten is het belangrijk om te weten voor zowel het fietsen als het hardlopen wat je exacte zones zijn, maar bij voorkeur ook waar bij welk onderdeel je verbeterpunten liggen. Wanneer je de uitleg van wat nu precies een ademgasanalyse test is al hebt gelezen (zo niet, klik dan hier) dan begrijp je dat in een korte tijd 2 x achter elkaar all-out gaan eigenlijk niet mogelijk is.

Nu houden we al rekening met het testen dat je dit met je eigen fiets kunt doen zodat er daar geen ‘afwijkingen’ kunnen ontstaan en je niet op een gek zadel van een ergometer fiets zit of een houding/positie die niet de jouwe is.

Maar 2 x achter elkaar all-out gaan is gewoon heel erg lastig en de data van de tweede test wordt dan minder accuraat. Daarom  is het testprotocol bij triathleten iets anders.

We starten met de fietstest waarbij we de test laten oplopen tot net boven je drempelwaarde en breken dan de test af. Je hebt dan voor deze test wel de juiste zones om in te trainen, maar niet de accurate VO2 max. Voor het fietsen op MD en LD triathlon is de pure fiets VO2 max ook niet een noodzakelijke waarde om te weten.

Na een herstelmoment van ongeveer 25 a 30 min kunnen we daarna bij de looptest wel all-out gaan en bepalen we dan ook op dat moment de VO2 max van het hardlopen. Van beide testen ontvang je dan een compleet rapport met je metabole profiel en je verbeterpunten.

De duotest is € 209,95.

Klik hier om weer naar het boeken van de afspraak terug te gaan.