5D Running Analyse

Wil je direct een afspraak maken klik dan hier

Bij TRIPRO analyse-centrum maken we bij de 5D running analyse gebruik van de beste apparatuur, maar zonder de juiste kennis en in handen van de specialist is zelfs de beste apparatuur niet waardevol.

Daarom werken wij samen met Jorin Kamps, dé man achter Running Solutions. Jorin is één van Nederlands meest gespecialiseerde running-guru’s. Niet voor niets wordt Jorin enkele malen per jaar naar Kenia gehaald om de bekende Nike en adidas atleten te behandelen.

De TRIPRO 5D running analyse is voor elk niveau loper. Van starter tot marathonloper. Iedereen kan terecht voor de TRIPRO 5D running analyse met MotionMetrix.

De opname zoals deze hiernaast is te zien zal veel lopers wel bekend voor komen. Het is beeld zoals dat nog vaak door verschillende instanties en winkels als hardloop-analyse wordt aangeboden. Wat het zegt? Eigenlijk vrij weinig. De afbeelding hiernaast laat zien dat de persoon rechts wat proneert. Meer niet. Wat deze pronatie veroorzaakt is niet te zien. Al jarenlang worden de hardloopschoenen en enkels als een soort losse ‘objecten’ gezien zonder precies te begrijpen wat de invloed van de rest van het lichaam betekent op de relatie tot de schoenen. Of vice versa!

TRIPRO heeft reeds in 2016 het unieke 5D meetsysteem van MotionMetrix in Nederland geïntroduceerd. Dankzij dit systeem kunnen we veel meer meten en zien.De werking van de gehele ‘keten’ wordt tijdens een 5D running analyse meegenomen in de meting.Wanneer we het systeem koppelen aan de kennis van Jorin ontstaat er een unieke synergie tussen kennis, ervaring en techniek.

Zoals veel toptrainers al jaren verkondigen gebeurt hardlopen vanuit de heupen. De benen worden natuurlijk wel gebruikt, maar bij veel lopers vinden blessures in knieën en enkels/voeten hun oorzaak in de heupregio.

En datzelfde geldt ook voor heup- en rugklachten. We noemen de heupen niet voor niets de ‘wiel’ van het hardlopen.

Hardlopen is niet anders dan golf of tennis, iets waar een stuk techniek bij komt kijken. Je mag de golfbaan niet op voordat je hebt leren slaan of wanneer je gaat tennissen nemen de meesten ook eerst een aantal lessen omdat anders blessures snel veroorzaakt zijn. Voor hardlopen geldt precies hetzelfde. Het lichaam beweegt als een keten van lichaamsdelen die aan elkaar vastzitten en wanneer één of meerdere delen niet correct in harmonie bewegen liggen blessures op de loer.

De 5D Running Analyse heeft voor alle lopers nut, het maakt niet uit op welk niveau je hardloopt. .

Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor

  • wanneer je last hebt van een blessure of klacht
  • wanneer je telkens opnieuw in de opbouw van de belasting tegen een klacht aanloopt
  • wanneer je je looptechniek wilt verbeteren en wilt weten waar je zwakke/sterke punten zitten
  • wanneer je meerdere schoenen hebt en wilt weten welke de beste voor jou is
  • je kunt ook bijv. ook 2 of 3 paar nieuwe schoenen meenemen die je door ons objectief en onafhankelijk wilt laten beoordelen

Na de 5D Running Analyse ontvang je per email een rapport met daarbij tevens de voor jou belangrijke aandachtspunten en/of oefeningen via verschillende video’s uitgelegd.

Op dit moment verkopen wij zelf geen hardloopschoenen!

Wat kun je verwachten.

Elke 5D running analyse wordt gestart met een korte intake en een fysiek assessment om te bepalen hoe het gesteld is met je mobiliteit, flexibiliteit en waar er eventueel al zwakke punten in de keten zitten.

Hierna volgt het traject op de loopband met de MotionMetrix apparatuur en analyseert Jorin je loopstijl, techniek, probleemgebieden, verbeterpunten, etc. en bespreekt dit met je.

Je ontvangt van de analyse een uitgebreid rapport thuis via email inclusief een follow-up traject met de voor jou specifiek belangrijke oefeningen om uit te voeren. De oefeningen worden je via video uitgelegd hoe je deze dient uit te voren en de frequentie.

De kosten van de 5D running analyse zijn € 125 en de analyse neemt ongeveer 60 a 70 minuten in beslag.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een follow-up afspraak te maken en te bekijken hoe je er dan voor staat. Meestal wordt deze follow-up afspraak na ongeveer 6 tot 8 weken gemaakt.

Voor het maken van een afspraak kun je onze online kalender raadplegen