Inspanningstesten

TRIPRO biedt de ademgasanalyse test aan voor sporters die meer willen halen uit hun trainingen, die willen weten waar hun sterke en zwakke punten liggen en waar ze kunnen verbeteren.

Een ademgasanalyse geeft je snel en nauwkeurig de informatie waar je mee aan de slag kunt of wat je aan je coach kunt verstrekken om je trainingen nog beter te maken. Door een ademgasanalyse krijg je inzicht in welke van de drie systemen je beperkende factor(en) voor prestatie liggen. Kortom, simpel gezegd hoe je hart/bloedvaten, longen en cellen met elkaar samenwerken.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat een ademgasanalyse één van de meest nauwkeurige manieren is om te weten welke trainingszones waar jij als triathleet/hardloper/fietser mee moet gaan trainen. Om te willen verbeteren of gewoon om efficiënter te kunnen trainen.

Bijvoorbeeld, wanneer je longspieren niet goed genoeg functioneren kunnen ze niet volledig aanspannen en ontspannen waardoor ze uiteindelijk minder zuurstof naar de spieren kunnen brengen. Dit is één van de inzichten die naar voren zou kunnen komen na een ademgasanalyse.

Maar het geeft je ook inzicht hoe je vetverbranding in elkaar zit, hoe goed je herstelt en zelfs met welk type (kracht)training je meer resultaat kunt boeken.

Wat is een ademgasanalyse, ook wel een VO2 max test of een Metabolic test genoemd nu eigenlijk precies? Klik hier om naar de volledige uitleg te gaan.

Een ademgasanalyse inspanningstest gaat uitsluitend op afspraak. Via de kalenderbutton hiernaast kun je een afspraak maken.

  • Ademgasanalyse hardlopen: € 129,95
  • Ademgasanalyse fietsen € 129,95
  • Ademgasanalyse combi test voor triathleten € 179,95 / € 199,95 Klik hier om de uitleg bij een dubbele test te bekijken zodat je weet waarvoor je kiest.
  • Zweettest analyse € 109,95 (als extra bij een ademgasanalyse € 70)

Na de ademgasanalyse inspanningstest ontvang je een uitgebreid rapport met niet alleen je hartslagzones, maar juist ook het gebied waar je limiterende factor(en) zich bevinden. Dit is eigenlijk nog belangrijker dan alleen het weten van je zones, deze specifieke informatie gaat je (en/of je coach) inzicht geven in welke prikkels en trainingen voor verbetering gaan zorgen.

Optioneel kun je bij de ademgasanalyse ook direct een zweetanalyse boeken. Voor meer informatie waarom een zweetanalyse meer dan erg interessant is klik je hier.