Guru DFU Fit Bike

De Guru DFU Fit Bike is de meest geavanceerde fitbike die gebruikt kan worden bij het bepalen van welke fiets het beste bij je past. Dat kan gaan om een racefiets, een triathlonfiets of een mountainbike. TRIPRO was de eerste winkel in Nederland die een dergelijke fit bike introduceerde in haar bike fitting studio.

De Guru DFU Fit Bike heeft als bijzondere eigenschappen dat men tijdens het fietsen nooit hoeft te stoppen met fietsen terwijl de bike fitter ‘sleutelt’ aan je positie. Dus terwijl je aan het fietsen bent kan het zadel hoger en lager worden gezet, maar ook naar voren of naar achteren. Met andere woorden de zitbuishoek kan worden aangepast om te bekijken bij welke positie er meer comfort en kracht kan worden geleverd. Maar ook kan het stuur hoger en lager worden verplaatst en daarnaast ook naar voren of naar achteren. En je hoeft geen enkele keer te stoppen met fietsen. Jij fietst, de aanpassingen worden gedaan en je kunt direct voelen of de veranderingen positief of negatief van invloed zijn.

En elke positie kan worden opgeslagen en kun je daarna de verschillen tussen de verschillende posities ervaren. Alles gebeurt hydraulisch en met extreme precisie.

Voor triathleten & tijdrijders is het mogelijk om de verschillende extensionvormen uit te proberen. De meest voorkomende uitvoeringen zijn in de studio aanwezig.

Zadels wisselen, de hoek van het zadel is allemaal mogelijk op de fit bike. En alles in een enorm snel tempo waardoor de verschillende goed te ervaren zijn. Zelfs de cranklengte kan worden aangepast op deze fitbike (hoewel dat de enige aanpassing is die iets langer duurt dan slechts enkele seconden).

En voor racefietsers heeft deze fit bike als enige in zijn soort de mogelijkheid je positie te voelen tijdens het klimmen en dalen. Elke fietser die regelmatig de bergen ingaat weet hoe je positie zich dan kan wijzigen. De fit bike kan zowel klimmen als dalen terwijl je op de fiets zit.

FIT THE BIKE TO YOUR BODY AND NOT THE BODY TO THE BIKE