Roland de Haan, triathloncoach

Over roland

Roland de Haan is al 20 jaar actief als triatleet. In deze jaren heeft hij wedstrijden gedaan over eigenlijk alle afstanden. Van Sprint en Eredivisie races tot en met  de Ironman op Hawaii in 2013.

Getriggerd door zijn passie voor de sport ontstond het idee om kennis en ervaring te delen met andere atleten. In 2017 is Roland naast zijn normale fulltime baan begonnen als part-time triathloncoach. In 2020 was de balans tussen coaching en zijn baan als data-scientist/consultant behoorlijk onder druk komen te staan door het groeiende aantal atleten dat de weg naar Roland wist te vinden,

Uiteindelijk is de de toch altijd spannende beslissing genomen om full time als coach aan de slag te gaan.

Roland houdt van data, om deze te analyseren en om te gebruiken voor atleten die hun prestatie willen verbeteren en ontwikkelen. Zowel voor individuele atleten als voor teams.

Roland is een fervent gebruiker van Trainingpeaks en alle functies die daar inzitten. Belangrijker dan kennis, ervaring en data-analyse voor succesvolle coaching is echter goede, open communicatie tussen coach en atleet. Daar besteedt hij dan ook veel aandacht aan en probeert zoveel mogelijk bereikbaar te zijn voor zijn atleten.

Roland past met zijn bedrijf 3-SMART uitstekend onder de vlag van TRIPRO Coaching als één van de partijen met wie wij willen samenwerken.

De kwaliteit, passie en gedrevenheid die Roland als coach loslaat op zijn atleten past uitstekend bij de filosofie die wij als TRIPRO hebben.

Ben jij benieuwd of Roland een match voor jou is dan kun je contact opnemen met Roland via info@3-smart.nl of je spreekt met hem af op één van de dagen dat Roland in ons centrum aanwezig is. Dan kunnen jullie onder het genot van een goede kop koffie, thee of iets anders een informerend gesprek met elkaar hebben.

Optioneel is dit bijv. te combineren met een bike- of wetsuit fit, een inspanningstest of een zweetanalyse. Graag van te voren een bericht op hilversum@tripro.nl wanneer je een combiafspraak wilt maken.