Analyse voorbeelden met TRIPRO 5D Analyse systeem

Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van de extreme nauwkeurigheid waarmee MotionMetrix een 5D analyse van je loopstijl, techniek en belasting maakt. Het meetsysteem legt tevens de zwakke plekken in je loopstijl bloot die met normale systemen onzichtbaar blijven.

Voorbeeld 1

De afbeelding hiernaast is van een dame met een langdurige heupblessure. Hardlopen gaat wel, maar soms met pijnlijke scheuten in haar heupen waarbij links duidelijk overheerst. Bij de eerste analyse met 1 van haar eigen meegebrachte paren schoenen. Het systeem lokaliseert direct dat in haar bewegingen inderdaad het linkerheup gebied het punt is waar de belasting het zwaarst is getuige de rode stip die rechts bovenin de afbeelding bij de linkerheup zichtbaar is.

De hierbij gebruikte schoenen zijn door de specifieke constructie minder stabiel in de voorvoet en bij de landing zorgen deze voor een té grote kanteling naar binnen. Het is overigens een combinatie van het type schoen en verzwakte heup stabilisatiespieren.

 

De tweede afbeelding hiernaast met het tweede paar eigen schoenen geeft bij de analyse nog steeds een rode stip hetgeen aangeeft dat de belasting nog steeds aan de hoge kant is bij deze snelheid en de verhouding tot haar lichaamsgewicht. Toch zijn er enkele punten in de analyse te vinden die deze schoenen iets beter maken dan het andere paar. De schoenen zijn vlakker en geven wat meer stabiliteit in de voorvoet. Echter nog niet genoeg om de belasting te verlagen.

De onderste afbeelding is gemaakt met de 361 Spire 2 schoenen waarbij we de stabiliteit van de voorvoet hebben verbeterd. Bij haar beide eigen paren, met name het eerste paar, zit daar het euvel dat de voorvoet te ver naar binnen wegzakt. Hierdoor zakt ook de knie en in het verlengde hiervan ook de heup naar binnen/beneden. Wanneer we de analyse met deze neutrale, maar stabielere schoenen testen neemt de belasting op de heupen af. De stippen op de afbeelding zijn van rood naar geel gegaan. Los van de aanpassing van de schoenen zijn core- en krachtoefeningen hier ook op zijn plaats om de spieren te versterken.

Voorbeeld 2