Tri-Tech

Fizik 2019 Transiro R4 Powerstrap

Door
Jeroen van Geelen
12 december 2018 15:49
Fizik 2019 Transiro R4 Powerstrap


Het goedkoopste model uit de nieuwe Fizik collectie is de Transiro 4. Maar goedkoop is in dit geval heel zeker geen ‘duurkoop’.


Wij noemen dit model voor het gemak maar de Sprint en Olympic distance schoen in de Fizik collectie omdat de schoenen een supersnelle instap hebben met een hele wijde opening voor de voet. Daardoor verliezen de schoenen wel wat aan support. Voor langere afstanden is wat meer steun wel wenselijk en dat zie je dan ook terug in de andere 2 modellen, de Transiro R3 en R1. Over deze modellen later meer.

Wat voor ons klimaat wel interessant is aan deze schoen is dat de hele schoen ‘gesloten’ is en niet zoals sommige andere modellen een enorm brede opening hebben op de wreef waardoor je soms bijna met blote voeten in de open lucht rijdt. Ook al is de klittenband dan gesloten. We hebben niet elk jaar een voorjaar en zomer zoals in 2018 dus het kan in slechtere weersomstandigheden net dat beetje extra warmte en bescherming tegen spattend water e.d. geven.De achterzijde rondom de hiel is van een stevig materiaal, Microtex, en hieraan zit ook de Powerstrap klittenband sluiting bevestigd die als het ware vanuit de midvoet omhoog komt. Dit materiaal zorgt ervoor dat de hiel goed op zijn plaats wordt gehouden.

De klittenband sluiting sluit naar buiten omdat uit testen is gebleken dat dit intuïtief toch de makkelijkste beweging is, maar deze is wel zo gemaakt dat in open toestand er geen conflict met de fietsketting is wanneer de pedalen al op de fiets geklikt zitten in T1.

Het upper aan de voorzijde  bestaat rondom ook voor een deel uit het stevigere Microtex, maar bovenop de schoen veel meer uit een mesh materiaal.  Dit materiaal geeft meer flexibiliteit in de fit en optimaliseert het ademend vermogen.

De pasvorm zou ik medium noemen. Niet echt heel erg breed, maar ook niet smal. Het zit er echt een beetje tussenin.

 

De zool is van een met carbon ‘injected’ nylon materiaal. Stijf genoeg voor de meeste atleten zonder veel verlies van power te hebben.

 

Belangrijk voor de atleten die de schoenen reeds op de fiets vast hebben zitten is dat de heel loop royaal is zodat je makkelijk de schoenen om je hiel heen kunt trekken wanneer je voorvoet er eenmaal in zit.


 

Zou ik een opmerking moeten maken over wat er aan deze schoen nog niet klopt dan zou dat zijn dat de montage gaten voor de schoenplaatjes niet verplaatsbaar zijn. Dat is een gemiste kans, omdat het voor sommige atleten betekent dat ze het schoenplaatje misschien net niet optimaal kunnen positioneren.

Maar voor 80 a 85% zal het prima passen.

 

Over het geheel is dit voor een bedrag van € 119,99 gewoon echt een absolute topschoen en kun je niet snel een betere prijs-kwaliteit vinden. Wel zou ik de meesten adviseren om de inlegzool aan te passen naar een zool die meer steun in de voetboog biedt.

 

Verkrijgbaar in zwart/wit of zwart/rood van maat 36 t/m 48

Nu met code FIZIK R4 heb je 10% korting in onze webshop

 

 

  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Jeroen
Jeroen van Geelen
Jeroen van Geelen

Jeroen van GeelenJeroen is eigenaar TRIPRO running & triathlon analysecentrum Hilversum

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

TriPro triathlon clinics: Waar & wanner?

Tri-kalender

17
september