Tri-Tech

Triathlon History Part 1

Door
23 januari 2019 10:59
Triathlon History Part 1
Dit jaar word ik vijftig en zit ik meer dan dertig jaar in de triathlon. Ik ben inmiddels een soort triathlon-dinosauriƫr aan het worden.

In de loop der jaren heb ik ook een uitgebreide bibliotheek aan triathlonmagazines vergaard waardoor het een leuke inkijk geeft hoe de triathlonsport zich heeft ontwikkeld. Zowel in wedstrijden,materialen maar ook leuk is te zien hoe bijvoorbeeld toen de advertenties er uit zagen.

Elke week gaan we door middel van deze magazines even een stapje terug in de tijd.

Enjoy!


Deze eerste editie kunnen we eigenlijk niet op de triathlon van Hawaii heen.
De finish zag er toen een heel stuk minder commercieel uit. 
Klok, banner, tentje en klaar!Zo zag de met de hand bediende 'Co2' patroon in 1984 er uit, geen aero bikes en worst-helmpjes waren nog heel gewoon maar hardshell begon in de triathlon wel al zijn intrede te doen.En de reden waarom we de uitslagenlijst hieronder nog wat extra uitlichten is omdat 1 van onze, misschien wel dé, triathlonpioniers hier al op een 13de plaats eindigde! Good old Gregor StamDe kliko\s staan er nog steeds, maar verder zien de huidige aid staions er toch heel erg anders uit. Ook de helm rechts onder op de pagina is een bijzonder exemplaar. Een interview old school styleTriathlon was zijn tijd vooruit. In 1984 wordt er al serieus gesproken over de veiligheid van hardshell helmen, iets wat pas in de midden '90's in de wielerwereld verplicht werd.En gewoon een paar leuke advertenties uit het verleden, ook marketing is iets veranderd.

Het merk Bell bestaat nog steeds met helmen, nu met een iets moderner design.Brooks 'instagram' of the '80's, introductie van de moderne runningschoenen
De fietsen kwamen bij aanschaf in elk geval toen nog standaard met een set pedalen.....Shimano lanceerde de nieuwe 600 groep met een bijzondere sensuele touch :-)


  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

TriPro triathlon clinics: Waar & wanner?

Tri-kalender

17
september