Tri-Tech

Zone3 Vanquish en Aspire 2019

Door
16 maart 2019 16:32
Zone3 Vanquish en Aspire 2019
Voor 2019 hebben de twee topmodellen van Zone3 een complete update gekregen. Nieuwe materialen, nieuwe patronen en hier en daar wat nieuwe fit wijzigingen om twee goede wetsuits nog beter te maken.

Het is alweer 7 jaar geleden dat vrijwel niemand in Nederland het merk Zone3 kende. Wij zagen de potentie van dit merk dat door triathleet James Lock in het leven is geroepen als afstudeer project van de Universiteit waar hij destijds studeerde.En kijk waar het merk nu staat. het is eén van de snelst groeiende merken in de industrie.
De prijs/kwaliteit verhouding was extreem goed en is nog steeds een feature van Zone3.

Er zitten nog 2 modellen onder de Vanquish en de Aspire, de Advance en de Vision, maar deze zijn ten opzichte van verleden jaar niet gewijzigd.

We bekijken de 2 nieuwe uitvoeringen.De Vanquish:
Bij dit model is er alles aan gedaan om de armen, schouders, bovenzijde rug zo soepel mogelijk te maken. De delen wetsuit die hier zijn gebruikt  zijn van het Yamamoto #40 materiaal en slechts 1.5 mm dik. In combinatie met een ultra flex lining en een vrijwel naadloos paneel geeft het een goed gevoel van vrij bewegen.
Het arm-paneel waar je tijdens de zwemslag het meeste rek op hebt staan is voorzien van een sterk maar superdun 0.3 mm Yamamoto BRS neopreen dat je in de zwemslag het maximale aan vrijheid beleeft.Langs de schouderbladen naar beneden wordt Yamamoto #39 2mm dik neopreen gebruikt. Iets minder rek, maar wel wat duurzamer en sterker. Deze panelen lopen via de oksels helemaal naar beneden tot aan de heupen.Op het borstpaneel wordt het Yamamoto Aerodome materiaal gebruikt en dit wordt tot en met de bovenbenen doorgetrokken. Dit levert meer drijfvermogen op.
 
Het wetsuit is bedoeld voor zwemmers die wel behoefte hebben aan drijfvermogen in de benen. Dus op de delen rondom de heupen en core wordt gebruik gemaakt van 3 verschillende neopreen soort, maar allemaal de maximale dikte van 5 mm. Hierdoor ontstaat een stabiele waterligging en wordt de core maximaal gelift om het gevoel te geven dat je 'heuvel af zwemt'.Het hele wetsuit is voorzien van de waterafstotende SCS coating die voor minder weerstand in het water zorgt, maar ook het wetsuit makkelijker laat aan- en uittrekken. Beide lagen neopreen glijden hierdoor namelijk makkelijker langs elkaar.

De Vanquish is absoluut geen goedkoop wetsuit met een prijskaartje van bijna € 700. Maar het is wel een geweldig wetsuit voor iedereen die middel en long distance triathlon doen. 

De Aspire is het wetsuit waar Zone3 echt bekend mee is geworden. Veel van de features die je in de Vanquish ziet zijn in variant ook doorgevoerd bij de Aspire. De specs van de Aspire:

-  #39 Yamamoto neopreen met SCS coating wordt over het hele wetsuit gebruikt om flexibiliteit en comfort in deze prijsklasse optimaal te houden..

-  De SCS coating zorgt voor minder weerstand in het water en makkelijker aan- en uittrekken..

-  5mm dikte neopreen rondom de core, heupen en bovebenen.

-  Het unieke one-piece shouder panee van 1.5 mm zonder naden en dit strekt zich uit van elleboog tot elleboog. 

 -  Maximale dikte van 5mm neopreen vanaf de borst tot aan de knieĆ«n.

-  Een 4 mm paneel op het bovenste deel van de borst om meer ruimte te geven aan de longen.

-  Pro Speed manchetten om weinig weerstand bij het uittrekken van de armen en benen te hebben. .

De Aspire gaat je € 439,95 armer maken, maar heel veel zwemplezier bezorgen.

De gebruikte neopreen soorten in de Vanquish en Aspire zijn op basis van limestone en niet meer op basis van petroleum dus ook voor het milieu zijn de wetsuits beter.

Beide modellen zijn in een speciale dames- en herenuitvoering verkrijgbaar.  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

TriPro triathlon clinics: Waar & wanner?

Tri-kalender

21
augustus