Wetsuit Testen

WETSUIT TESTEN IN DE SWIMSTREAM INDOOR POOL

Bij TRIPRO kun je voor aanschaf eerst je wetsuit testen in ons eigen tegenstroom zwembad. Er is geen betere manier om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt. Een wetsuit koop je niet online, dat wil je van te voren goed passen en wanneer je er weinig tot geen verstand van hebt wil je er iemand naast hebben met veel ervaring en expertise.

Verschillende merken, verschillende maatvoeringen en zelfs binnen één merk kun je per model al een verschillende maat hebben. Omdat iedereen een andere bouw heeft zijn de tabellen een grove leidraad om tot een maat indicatie te komen. Maar niet meer dan dat. Je kunt bijv. 185 cm lang zijn en 78 kg wegen en dan pas je volgens sommige maattabellen wel in 3 maten van een merk. Dat komt omdat de ene persoon bijv. wat meer gewicht om het middel heeft zitten en de ander bijv. juist breder geschouderd is maar slanker in de taille. De fysieke bouw bepaalt een groot deel van de juiste maat en dat moet je goed passen en dan is het helemaal fijn dat je dit op je gemak ook nog van te voren kunt testen.

Maar ook of je alleen een (buiten water)zwemmer bent of een triathleet die na het zwemmen nog moet fietsen en hardlopen is van invloed. Net zoals de afstand, de snelheid en hoe vaak je wil zwemmen zijn belangrijke factoren. Wij nemen alles voor je mee in het advies en bepalen samen met jou de beste keuze.

NIET TESTEN OP EEN WETSUIT-TESTDAG ?

Nee, dat moet je met de huidige moderne wetsuits niet meer doen. En dat klinkt best gek wanneer je zou weten dat TRIPRO in 1995 de wetsuit-testdag als event heeft bedacht. Maar om het goed te begrijpen moeten we een stukje terug in de geschiedenis. De wetsuits in die tijd waren veel stugger dan de huidige moderne wetsuits. Het aantal testers was ook veel minder. De tijden veranderen, de wetsuits qua design en materiaal, flexibeler, meer panelen niet meer te vergelijken met de wetsuits van 25 jaar geleden, zelfs niet met die van 10 jaar geleden.

De hoofdreden voor TRIPRO om de enorme investering te doen in een eigen zwembad is dat wij paar jaar geleden erachter kwamen dat op de drukke wetsuit-testdagen er door klanten verkeerde maten bij het postuur werden gekozen. Maten die onmogelijk konden kloppen.

Onderzoek leerde dat na een aantal passingen van een wetsuit met de nieuwe veel soepelere materialen wanneer deze door en door nat zijn het neopreen uitrekt en vervormt. Wanneer 5 of 6 zwemmers achter elkaar lopen te sjorren, een nat wetsuit trekt nu eenmaal wat lastiger aan, levert zoveel ‘vervorming’ op dat de wetsuits tot wel meer dan een maat groter uitrekken. Op zich ook best logisch en het verklaarde waarom wij klanten verkeerde maten zagen kiezen.

Die er daarna achter kwamen dat wanneer zij hun nieuwe wetsuit thuis wilde proberen er niet in kwamen of dat het veel te strak zat. Dat betekende veel ruilingen achteraf. Voor ons als hét triathlonventrum van Nederland betekende dit back to the drawing board. Dit is immers niet de kwaliteit en service die wij willen leveren.

Een bezoek aan onze collega van triathlonwinkel.nl in Uden en tevens de importeur van HUUB wetsuits gaf de doorslag. Er moest een zwembad komen. Een enorme investering, niet alleen in het zwembad maar ook in een hele reeks van demo-wetsuits.

Wij bieden onze klanten nu een ervaring en keuze die uniek in Nederland is! Keuze uit diverse verschillende merken, modellen en prijsklassen en een 1 op 1 testervaring. Je boekt een wetsuit-fit in ons zwembad en daarbij heb je circa 50 minuten de tijd om verschillende modellen te testen. Zodat je voor jou tot de beste keuze komt!

2XU  –  aquasphere  –  HUUB  –  Zone3  –  orca  –  sailfish  –  BLUE SEVENTY

WETSUITS DIE JE KUNT TESTEN:

Zone3: Vanquish (h), Aspire (d/h), Vision (d/h), Advance (d/h)

2XU: P:1 (d/h), P:2 (d/h)

Sailfish: Attack (d/h), One (d/h)

De Ultimate en G-Range zijn in een beperkt aantal maten beschikbaar en op afspraak in meerdere maten te testen.

HUUB: Agilis (h), Varman (h), Aura 2 (d),  Aegis X (d/h)

Klik hier om. naar onze webwinkel te gaan en de modellen te bekijken

En verder hebben wij nog een aantal modellen van Orca en Blue Seventy beschikbaar die ook in onze webshop te vinden zijn. Wanneer het de juiste maat is en het model is beschikbaar zijn deze ook te testen.

Je wordt bijgestaan door één van onze experts, Mathijm Wassink of Jeroen van Geelen samen goed voor een kleine 70 jaar aan zwem- en triathlonervaring 🙂

Al onze wetsuit test fits gaan uitsluitend op afspraak. Via de onderstaande kalender kun je je afspraak boeken en na het invullen van het formulier reserveren wij de geschikte modellen voor jou. Je hebt dan een uur de tijd om wetsuits te testen.

Bij aanschaf van een wetsuit is het testen van de verschillende modellen en maten in vrijwel alle modellen geheel gratis. Wil je alleen komen testen zonder een wetsuit aan te schaffen dan is dat ook mogelijk maar dan rekenen wij voor het uur dat je gereserveerd hebt € 50. Koop je later alsnog je wetsuit bij ons dan ontvang je het bedrag weer retour.

Vanwege de enorm stijgende vervoerskosten die wij ook van een aantal leveranciers doorberekend krijgen geldt voor een aantal zeer afgeprijsde modellen en goedkoopste modellen een kleine fit-fee. Bij de modellen van toepassing is dit in onze webshop/catalogus reeds in de prijs verwerkt.

MAAK HIER JE WETSUIT FIT AFSPRAAK