Zwemanalyse

De TRIPRO zwemanalyse of trainingen zijn bedoeld om jou technisch beter te laten zwemmen. Dat betekent meestal dat je ook sneller gaat zwemmen, maar in elk geval dat het zwemonderdeel je minder energie kost en eigenlijk is dat ook al tijdwinst.

De borstcrawlslag is een heel lastige slag omdat je veel dingen tegelijk goed moet doen. Op de juiste manier insteken. doorhalen, ellebogen hoog houden, pols en handen in de juiste positie……allemaal zaken waar je op moet letten en dan tot overmaat van ramp moet je ook nog af en toe ademhalen :-).

We kennen het omdat we het allemaal zelf hebben meegemaakt. Het maakt dus niets uit of je nu al redelijk kunt zwemmen, niet kunt zwemmen of gewoon überhaupt wilt weten of er nog iets te verbeteren is, de TRIPRO zwemanalyse is er voor iedereen.

Onze zwemcoach, Josta Bolhuis, neemt jou letterlijk aan de hand mee door de verschillende delen van de slag. Stap voor stap wordt de slag in delen ‘gehakt’ en door jou te laten voelen waar je wat moet doen ga je ervaren dat het steeds beter gaat.

Op de afbeelding hiernaast zie je een veel voorkomende fout en de arm wordt hierbij te ver voorbij de middellijn ingestoken. Vervelend voor de schouder, maar nog meer omdat bijv. in het buitenwater je naar één kant zal afwijken als het met één arm meer gebeurt dan bij de ander. Iets wat veel mensen wel zullen herkennen. Is het bij beide armen gelijk dan ga je meer slingerend als een slang door het water in plaats van een rechte lijn.

Wat kun je verwachten bij een TRIPRO zwemanalyse:

Tijdens het inzwemmen kijkt Josta al hoe je zwemt, wat je slag is en waar de verbeterpunten aanwezig zijn. Het inzwemmen is ervoor bedoeld zodat jij rustig aan het zwemmen in ons ‘human aquarium’ (onze bijnaam voor de Swimstream Pool) kunt wennen. Als je niet gewend bent om in een tegenstroombad te zwemmen is dat even wennen.

Hierna wordt je slag in verschillende ‘delen’ ontleed en krijg je per video feedback van wat er waar verkeerd gaat en hoe je dat zou kunnen verbeteren. Maar niet alleen zichtbaar per video.

Het is voor het menselijk brein heel makkelijk om iets te zien en te begrijpen, maar het daarna zelf correct reproduceren is een heel ander ding. Omdat je jezelf niet goed kunt zien is het heel lastig om te voelen wanneer je het beter, goed of nog steeds verkeerd doet. Ondanks de 2 spiegels die op de bodem en voor je liggen.

Daarom staat jouw zwemcoach tijdens de zwemanalyse, deels samen met jou in het zwembad en laat ze voelen wat je precies wanneer moet doen. Bijv. hoe hoog je elleboog moet komen, waar je richtpunten zijn om je handen in te steken, hoe je je arm moet houden in de catchfase, etc.

Dit proces herhaalt zich verschillende malen en je gaat ervaren dat je door deze specifieke vorm van directe muscle feedback de slag steeds beter kan uitvoeren.

Na de zwemanalyse krijg je feedback en de videoanalyse via de email opgestuurd. Hierin worden de verschillende punten stap voor stap doorgenomen zodat je in het zwembad zelf aan de slag kunt.

zwemanalyse

50 minuten

1 op 1 aandacht

videoanalyse met feedback

bodemspiegel feedback

directe muscle feedback

naslagwerk met video en uitleg

€ 119

zwemtraining

50 minuten

1 op 1 aandacht

videoanalyse ondersteuning

bodemspiegel feedback

directe muscle feedback

 

€ 95

zwemtraining 5 x

50 minuten

1 op 1 aandacht

videoanalyse ondersteuning

bodemspiegel feedback

directe muscle feedback

 

€ 399

speciaal voor triathleten of open waterzwemmers met wetsuit

Zwemmen in een wetsuit is niet hetzelfde als zwemmen in je zwembroek of badpak. Je waterligging is anders, welke beperking heeft je wetsuit in de zwembeweging, hoe hoog liggen je benen, etc.

Het is optioneel mogelijk om 20 minuten extra tijd te reserveren zodat ook er ook gekeken kan worden hoe je zwemt in je wetsuit, waar er een eventuele beperking in het wetsuit zit en hoe de waterligging je beïnvloedt.

Hiervan ontvang je ook feedback in je naslagwerk.

Plan hier je zwemanalyse of -training.